В столичния храм „Св. Неделя" започна литургията по повод трагичната гибел на 16-те души, които загинаха при вчерашния инцидент. При почти нулев интерес от страна на граждани и на политическия елит се провежда церемонията.

20-тина граждани са се събрали в храма. Засилено е медийното присъствие. От политическия елит единствен представител е лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски. Макар и с кратко закъснение към литургията се присъедини и френският посланик Етиен дьо Понсен.

Припомняме, преди минути от МВР обявиха и списъка с жертвите. Вчера следобед и снощи бяха разпознати телата на всички загинали. Продължава лечението на ранените. В Ямбол в най-тежко състояние е 82-годишна жена, която е в кома, четирима души са в хирургическото отделение без опасност за живота, един е със счупен крак.

Днес предстои да бъде направена техническа експертиза на автобуса, причинил вчера катастрофата под връх „Бакаджик", съобщиха от пресцентъра на МВР. От там уточниха, че продължават процесуално-следствените действия по разследването на причините за тежката катастрофа, при която загинаха 16 човека, а още толкова бяха ранени.

„Нашата духовна майка - църквата, в такива моменти не забравя своите чеда и се моли за тях. Моли се за тези, които внезапно си отидоха от този свят - за тяхното упокоение и вечен живот". Това посочи епископ Йоан.

„Така или иначе ние сме под Бога и под неговата истина", заяви още той. „Молитвата има първостепенно значение в живота на живия човек, в живота и на покойника", допълни епископ Йоан и заяви: „Животът на човека е като полски цвят".

След литургията лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски изказа съболезнования на семействата на загиналите и коментира честите пътни трагедии. „Трябва да внимаваме", заяви той. „Всеки един трябва да спазва правилата и да внимава", каза още Сакскобургготски.