Няма съдии, които да са искали оневиняване на Джок Полфрийман. Нито един съдия не е искал оневиняване на Полфрийман. Това заяви кандидатът на парламентарната група на ПП-ДБ за конституционен съдия Борислав Белазелков пред журналисти преди заседанието на Комисията по конституционни въпроси в Народното събрание. Освен него другите кандидати за конституционни съдии са Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС и Цвета Рангелова от "Възраждане".

Той подчерта, че нито един съдия никога не е пледирал за нищо, камо ли за оневиняването на Джок Полфрийман. Когато съдът е преценил, че целта на наказанието е постигната и Полфрийман се е поправил, тогава тръгнал скандалът с неговото предсрочно освобождаване.

Нови имена и нова процедура за КС иска "Правосъдие за всеки"

Нови имена и нова процедура за КС иска "Правосъдие за всеки"

Призовава и за граждански борд върху всички номинации, за да няма политически сделки по партийни квоти

Съдия Белазелков заяви, че не се притеснява и няма проблем с подписа на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов и председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски за неговата номинация.

"Моята номинация изхожда от Христо Иванов. Не мога да спра никого, цялото Народно събрание може да се подпише за моята номинация за конституционен съдия", изтъкна той.

Иначе съдия Белазелков очаква спокойно провеждане на заседанието на Комисията по Конституционни въпроси в Народното събрание.