От три до 10 години затвор заплашват този, който е залял с киселина двете момичета в Благоевград тази нощ, съобщиха от прокуратурата в града.

Пострадалата Х. К. (26 г.) е внесла по-рано в полицията жалба, че е била заплашвана, съобщиха на пресконференция в Областната дирекция на МВР.

В пресконференцията участваха наблюдаващият досъдебното производство по посегателството срещу Х. К. и М. К. (24 г.) прокурор Ивайло Филипов от Районната прокуратура и началникът на Първо районно управление на МВР Бойко Дункин.

В Националния институт по криминалистика и криминология ще се извършат изследванията за течността, с която двете жени са били залети, а резултатите ще бъдат готови до дни, уточни Филипов.

По жалбата е образувана преписка, проверката по нея е приключена и вчера е била докладвана в Районната прокуратура за  решаване, съобщи Филипов.

Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Ако се съберат достатъчно доказателства и се повдигнат обвинения, мярката за задържането им може да бъде продължена, каза прокурорът.

Мотивите за нападението са междуличностни отношения, най-вероятно приключила любовна история, каза прокурорът.

Задържаните не са с криминална регистрация, уточни той.