Проверяват къща за гости в Цигов чарк, съобщи Нова телевизия.

Проверката е по сигнал, че служителка на ДФ "Земеделие" е кума на собственичката и е подпомогнала фамилията да спечели проекта, за който финансирането възлиза на повече от 234 000 лева.

Следващата проверка е във Велинград. Там също е получен сигнал, че близки до кмета са построили къща за гости" , заяви Калоян Костадинов, зам.-директор на ДФ "Земеделие".

Цялостната проверка трябва да приключи до края на юни.

И къща за гости в Белослав е изрядна

И къща за гости в Белослав е изрядна

Това е 13-та къща от общи 14 проекта, които проверяват от земеделското министерство

Припомняме, че вчера стана ясно, че поредната проверена къща за гости в Белослав е напълно изрядна.  Ден преди това и къща за гости в Нови пазар е издържала проверката на ДФЗ.

Отново вчера беше съобщено, че  започва проверка на 288 къщи за гости, които са финансирани с европари по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 - 2013 година и за които 5-годишният мониторингов период вече е изтекъл.

На 10 юни земеделски експерти провериха хотел в село Гургулят, където не откриха несъответствия. Това беше втората от обявените от министър Десислава Танева 14 проверки на подадени проекти. Преди това от ведомството провериха и къща за гости в Лясковец, за която също заключиха, че е напълно изрядна.

288 къщи за гости ще проверяват експертите на МЗХГ

288 къщи за гости ще проверяват експертите на МЗХГ

Получили европари за периода 2007 - 2013 г.

По-късно през деня бяха извършени проверки на още две проектни предложения - хотел в Берковица и център за деца скаути за нощуване на палатки. Те също се оказаха изрядни според МЗХГ и ДФЗ.

До момента заради констатирани нередности субсидията си трябва да върне само друга къща за гости в Гургулят, която според информация на медиите е на секретарката на община Сливница Ани Иванова.

Още четири проекта за къщи за гости изрядни

Още четири проекта за къщи за гости изрядни

ДФЗ и медиите до този момент не са открили измама