Стена на сграда се срути в центъра на столицата и нанесе материални щети на седем автомобила, съобщиха за News.bg от пресцентъра на Столичната полиция.

Сигнал за инцидента е постъпил на телефон 112 около 9.58 часа тази сутрин. Гражданин е съобщил, че на ъгъла на столичните улици „Веслец" и „Тимок" се е срутила стена. По първоначални данни е имало три пострадали автомобила.

Служители от 2-ро Районно управление са изпратени на мястото, където установили, че багерист на частна фирма разчиства терена.
При планираното срутване на сградата последната от стените е засегнала седем паркирани автомобила - Форд "Фокус", "Рено 19", Опел "Астра", Мерцедес, Ауди А 4, Ауди А 6 и Шкода "Фабия".

Няма пострадали хора при инцидента.
Районът е отцепен. Извършва се оглед. На мястото са пристигнали и екипи на пожарната.

Виновните ще бъдат санкционирани, каза началникът на отдел "Строителен надзор" в район Сердика.

По-късно от Дирекция "Контрол по строителството" към Столична община съобщиха, че е започнало административно-наказателно производство срещу собствениците на сградата. Причината е, че разрушаването на сградата е извършено без одобрен за това проект. На собствениците ще бъдат наложени глоби.

Установено е, че теренът е частна собственост на фирма "ЕЛИЗЕ"ЕООД, представлявано от Едуард Жирайр Гюрджиян, Недка Балъкчиева, Антон Балъкчиев и Любомир Балъкчиев.

Органите на МВР обезопасяват участъка и разпитват виновните лица.