"Не съм знаел да има полицейски чадър над Георги Семерджиев, но на два пъти сме изпращали в прокуратурата действията на Семерджиев на пътя. Оттам нататък чакахме указания на прокуратурата как да действаме." Това заяви бившият началник на Пътна полиция Тенчо Тенев пред БиТиВи за полицейския чадър над Семерджиев.

Припомняме, че Тенчо Тенев бе един от уволнените МВР-шефове през октомври месец именно след разследването за протекция над Георги Семерджиев в полицията. Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев аргументира решението с неоказан контрол върху подчинените.

По темата за войната по пътищата Тенчо Тенев отбеляза, че през настоящата година убитите на пътя са с осем по-малко в сравнение с миналата година. Настъпилите катастрофи също са по-малко с около 150-160 случая в сравнение с миналата година. Тенев посочи, че шофьорите станали по-невъзпитани  и с неадекватно поведение на пътя. Всичко това се дължи на неадекватните реакции на водачите на моторните превозни средства и малкият им опит

За съжаление проблемът е в по-ниските нива в контролните институции, където се създават корупционни практики, изтъкна Тенев.

Той посочи, че има специална комисия, която проверява служителите, които постъпват на работа в системата на полицията, но се промъкват и такива, "млади и татуирани", но за сметка на това работят в системата на МВР. По време на неговото последно управление двама служители на "Пътна полиция" са уволнени заради корупция.

Уличените за чадър над Семерджиев полицаи опирали пешкира

Уличените за чадър над Семерджиев полицаи опирали пешкира

Криминалистът Иван Савов: Много неща се замитат