В ДАНС се проведе среща под ръководството на главния прокурор Сотир Цацаров за координация и изпълнение на разпоредени от него действия за предоставяне на информация за несъответствия с декларирано имотно състояние на лица, заемащи висши публични длъжности.

В хода на координацията е уточнено всяка институция по компетентност да обобщи без забавяне информация, съобразно поставените от главния прокурор изисквания, за систематизиране от ДАНС и предоставяне на Прокуратурата.

В срещата участват на заместник главния прокурор Иван Гешев, министъра на вътрешните работи Младен Маринов, главния секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов, директора на ГДБОП-МВР гл. комисар Ивайло Спиридонов, директора на ГДНП-МВР гл. комисар Христо Терзийски, изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова, заместник-председателя на КПКОНПИ Антон Славчев, председателя на ДАНС Димитър Георгиев и заместник-председателя на ДАНС Недялко Недялков. 

Цацаров поиска от ДАНС сметки и офшорки на висши публични длъжности

Цацаров поиска от ДАНС сметки и офшорки на висши публични длъжности

Информация се изисква и за имущества, притежавани от лицата

Припомняме, след избухването на скандала в апартаментите и къщите за гости на властта прокуратурата започна няколко проверки. От страна на главния прокурор беше разпоредена проверка на всички къщи за гости, като стана ясно, че в обхвата й влиза и работата на ДФ "Земеделие".

В скандала с къщите за гости бяха замесени имената на подалия оставка зам.-министър на икономиката Александър Манолев, но и на депутата от БСП и кандидат за ЕП Елена Йончева.

От друга страна все още продължава да тече проверката, също разпоредена от главния прокурор, на имуществото на намиращото се в отпуск ръководствона Комисията за борба с корупцията Пламен Георгиев (заради апартамента му с тераса) и неговия заместник. Тази проверка ще обхване и имотното състояние и на шефа на Следствието Борислав Сарафов и на председателя на ВКС Лозан Панов.

Също така проверка бе оповестена и на имотните сделки на фирмите на Валери Симеонов.

Всички тези проверки продължават да текат.

Цацаров готов да покаже отново документите за апартамента си в Пловдив

Цацаров готов да покаже отново документите за апартамента си в Пловдив

Проверяван е вече от Етичната комисия