Русия е свалила две ракети - над анексирания Кримски полуостров и над граничещата с Украйна Ростовска област, съобщава "Ройтерс".

Крилата ракета беше свалена близо до град Керч на Кримския полуостров, без да нанесе никакви щети или жертви, написа в "Телеграм" назначеният от Москва губернатор на полуострова Сергей Аксьонов. Той не уточни откъде е изстреляна ракетата.

Русия анексира Крим от Украйна през 2014 г. Полуостровът обаче остава международно признат като част от Украйна.

Местните власти съобщиха, че движението по Кримския мост, който свързва Крим с континенталната част на Русия, е възстановено след временно прекъсване. Не се посочва причина за спирането на движението.

10 дрона срещу Крим и Севастопол
Обновена

10 дрона срещу Крим и Севастопол

Чути са взривове в града и на други места на полуострова

Отделно руската противовъздушна отбрана е свалила украинска ракета в Ростовска област на Русия, докладва губернаторът Василий Голубев в "Телеграм".

"Няма жертви. Отломките са повредили частично покривите на няколко сгради".

Русия редовно обвинява Украйна в атаки срещу цели на своя територия. От своя страна Киев отрича тези твърдения и подчертава, че води отбранителна война на собствена територия.

В края на май руският заместник външен министър Сергей Рябков заяви, че коментарите на Съединените щати, че Украйна може да използва получените от Запада оръжия в Крим, тъй като полуостровът е част от нейната територия, насърчават атаките срещу Русия.

Тогава руското МВнР предупреди Вашингтон, че всякакви враждебни действия и всяка форма на агресия срещу Москва ще бъдат посрещнати с "най-решителен отпор".

Русия: Украйна готви удари по Крим с HIMARS и Storm Shadow

Русия: Украйна готви удари по Крим с HIMARS и Storm Shadow

Москва ще счита подобна атака за участие на САЩ и Великобритания