Двойно се е увеличил броят на желаещите за „SMS оповестяване за настъпила входяща регистрация за търговец в Търговския регистър от 5 януари до 24 февруари. От 4000 абонатите вече са станали 8000, съобщават от Агенцията по вписванията.

Институцията напомня, че услугата е въведена безплатно от януари, като целта е интересите на търговците и гражданите да бъдат защитени максимално. Със същата цел е въведена и безплатно услугата „SMS оповестяване относно услуги, предоставяни от службите по вписванията (Имотен регистър)".

Агенцията по вписванията подчертава, че услугите са безплатни за представляващия търговеца, вписан в Търговския регистър и собственика на имота за Имотния регистър.

За услугата „SMS оповестяване относно услуги, предоставяни от службите по вписванията (Имотен регистър)" абонатите към 24 февруари от 3500 са се увеличили на 7000.

Агенцията по вписванията е изпратила e-mail до 75 000 търговци, подали своите електронни адреси, с които напомнят за предимствата и сигурността, която осигурява SMS известяването.