Премиерът дава старт на 25-тия пролетен панаир в Пловдив Министър-председателят Симеон Сакскобургготски ще открие 25-ото издание на Международния пролетен панаир в Пловдив, в което участват 1332 фирми от 40 държави.

Премиерът ще разгледа палатата, в която са представени специализираните предприятия и кооперации на инвалидите в България и ще открие реконструираната палата №13 за стоки от мебелната промишленост и строителни материали.

Министър-председателят ще получи от Международния панаир в Пловдив единственото копие на античен ритуален съд - Аскос.
Аскосът е съд с уникална човешка форма, използван през 4-то хилядолетие преди Христа, уточниха от Археологическият музей в Пловдив за БНР.
Той е служил за изливане на течности по време на религиозни церемонии и е част от колекция, открита при археологически разкопки на култовия комплекс "Долнослав" край Асеновград.

Сакскобургготски ще направи първа копка за изграждането на многоетажен паркинг в панаирния град.

В рамките на панаира социалният министър Христина Христова ще присъства на модно ревю на над 120 модела на облекла и стоки, произведени от 13 специализирани предприятия и кооперации на хора с увреждания.

Под егидата на министър Меглена Кунева ще бъде открит Инвестиционен форум “Общините - партньори на бизнеса”. Участниците в срещата ще бъдат приветствани от премиера, информира правителствената информационна служба.
Министърът по европейските въпроси Меглена Кунева ще бъде официален гост на откриването на панаира.
С форума започва проектът “Изложба на общините в България”, чиято цел е да помогне на общинските администрации в постигането на ефективен диалог с бизнеса и за въвеждането в тяхната работа на европейските стандарти и практики.
Предвиждат се дискусии на теми, свързани с развитието на малкия и средния бизнес, механизмите за подкрепа на общините, индустриалните паркове, контакти с европейски партньори.