Президентът Джо Байдън и бившият президент Доналд Тръмп разговаряха по телефона в събота вечерта след стрелбата по време на предизборния митинг на Тръмп в Бътлър, Пенсилвания. Подробности за разговора обаче не бяха обявени.

Това предаде АП.

Байдън по своя инициатива се е опитал да се свърже с Тръмп. Това е потвърдил служител на Белия дом. Освен това Байдън е разговарял с губернатора на Пенсилвания Джош Шапиро и с кмета на Бътлър Боб Дандой.

В отговор на стрелбата по време на митинга на Доналд Тръмп в Бътлър, Пенсилвания, кампанията на Байдън реши да изтегли всички телевизионни реклами и да ограничи публичните съобщения.

Това съобщи CNN, цитирайки мениджърът на кампанията на Байдън Джули Чавес Родригес и председателя Джен О'Мали Дилън.

"Също така молим всички да преустановят всякаква активна комуникация в рамките на кампанията във всички платформи и при всички обстоятелства, докато не разберем повече", се казва в съобщението, получено от CNN.

По-рано бившият президент Доналд Тръмп потвърди, че е бил "прострелян с куршум, който е пронизал горната част" на дясното му ухо, докато е бил на митинг в Пенсилвания.

Стреляха по Тръмп на митинг
Обновена

Стреляха по Тръмп на митинг

Охраната е извела кандидата за президент

Както вече беше съобщено, в отговор на инцидента Байдън ще се върне в Белия дом от къщата си на плажа в Рехобот Бийч, Делауеър, ден по-рано от планираното.

Сега е известно, че е планирано той да присъства на брифинг от представители на службите за вътрешна сигурност и правоприлагащите органи, включително директора на Сикрет сървис на САЩ, главните му съветници по сигурността и директора на ФБР Кристофър Рей.