Лейбъристите и либералдемократите призовават за предсрочни избори във Великобритания. Джон Трикет от Лейбъристката партия и член на кабинета в сянка заяви, че изглежда много вероятно да има нов премиер от Консервативната партия.

Според него е от решаващо значение, като се има предвид нестабилността, предизвикана от Брекзит, страната да има демократично избран министър-председател. Трикет смята, че в цялата страна трябва да се проведат общи избори.

Тереза Мей остава единствен кандидат за британски премиер

Тереза Мей остава единствен кандидат за британски премиер

Андреа Ледсъм се отказа от битката

По думите му сега е времето Лейбъристката партия да се обедини и да гарантира на милионите хора в страната, изоставени от провалената икономическа политика на торите, че имат възможност да изберат лейбъристко правителство.

Малко по-късно в свое изявление генералният секретар на лейбъристите Иън Макникъл обяви, че ще има конкурс за лидер. Той бил получил достатъчно номинации за задействане на конкурс за лидер на Лейбъристката партия. Макникъл щял да поиска от председателя на Националния изпълнителен съвет свикване на заседание, на което да бъдат потвърдени договореностите за изборите.  

Припомняме, че преди дни британската депутатка Анджела Игъл обяви, че ще се кандидатира за нов лидер на партията. 

Камерън подкрепи Мей, от сряда британците с нов премиер

Камерън подкрепи Мей, от сряда британците с нов премиер

Смята, че Тереза Мей е силна и компетентна

Междувременно лидерът на Либералдемократите Тим Фарън обяви в Туитър, че с "коронацията" на Тереза Мей страната се нуждае от предсрочни избори. Торите сега нямат мандат. Великобритания заслужава по-добро от това, посочва той.