В сряда вечерта ще има нов министър-председател. Това обяви Дейвид Камерън, който подаде оставка като премиер на Великобритания, след като на референдум британците избраха да напуснат Европейския съюз.

Камерън направи кратко изявление пред „Даунинг стрийт” 10. Той заяви цитиран от Би Би Си, че е доволен, че Тереза Мей ще бъде следващият лидер на торите.

Дейвид Камерън обяви, че утре той ще председателства последното си заседание на кабинета, а в сряда ще отговори на въпроси към премиера.

„След това очаквам да отида до двореца и да дам оставката си”, каза Камерън и уточни, че същата вечер ще той ще бъде сменен от новия премиер.

Тереза Мей остава единствен кандидат за британски премиер

Тереза Мей остава единствен кандидат за британски премиер

Андреа Ледсъм се отказа от битката

Дейвид Камерън допълни, че няма да имат дълга предизборна кампания за лидерство. Той смята, че Андреа Ледсъм е взела абсолютно правилно решение да се откаже от битката за лидерското място в Консервативната партия. „Ясно е, че Тереза Мей има преобладаващата подкрепа на Консервативната парламентарна партия”, допълни Камерън.

Той изрази задоволството си, че Мей ще бъде следващият премиер. По думите му тя е силна, компетентна. Тя е повече от способна да осигури лидерството, от което се нуждае страната в следващите години и ще има пълната ми подкрепа, подчерта Дейвид Камерън.

Великобритания със сигурност напуска ЕС
Обновена

Великобритания със сигурност напуска ЕС

Фаворитът за премиер Тереза Мей обеща да изведе Обединеното кралство от ЕС

Очевидно с тези промени, ние сега не се нуждаем от по-продължителен период на преход, допълни той.