Британският премиер Тереза Мей заяви на членовете на кабинета си, че те трябва да осъществят Брекзит. Тя изключи провеждането на втори референдум, както и всякакъв опит за оставане в Европейския съюз през задната врата.

„Трябва да продължим да бъде много ясни, че Брекзит означава Брекзит и ние ще го направим успешен”, заяви Мей пред министрите от кабинета си, цитирана от „Ройтерс”.

Тереза Мей подчерта, че Великобритания е на много важна повратна точка и че тя може да играе нова положителна роля в света.

„Ще напомня на всички, че това е наистина много важен момент за нашата страна, тъй като гледаме напред към следващите стъпки, които е нужно да предприемем. Ние имаме възможността да оформим нова положителна роля за Великобритания в света, да гарантираме, че ние сме правителство и държава, които работят за всички, че всеки може да участва в просперитета на страната”, отбеляза Тереза Мей.

Британският премиер допълни, че кабинетът ще обсъжда социалната реформа, икономиката и бъдещето законодателство, както и Брекзит. Тя потвърди своето намерение да вземе крути мерки за безотговорното поведение в големия бизнес.