Френският премиер Манюел Валс обяви тридневен национален траур заради атаката в Ница. Той ще започне на 16 юли, събота, съобщава „Франс 24”. Той направи изявление във връзка с нападението.

„Тероризмът е заплаха, която е особено тежка за Франция”, заяви Валс. Той допълни, че целта на терористите е да всеят страх и паника. „Франция е велика страна и велика демокрация, която няма да позволи да бъде дестабилизирана”, увери Манюел Валс.

Над 80 убити при кървав терор в Ница
на живо

Над 80 убити при кървав терор в Ница

Други 100 са ранени, 42 от тях - в критично състояние

Времената са се променили, Франция ще трябва да живее с тероризма, допълни той.

Френският премиер потвърди, че извънредното положение във Франция продължава.

Манюел Валс и президентът Франсоа Оланд ще посетят Ница по-късно днес.

Лидерът на френския Националния фронт Марин льо Пен обяви чрез сайта на партията си, че „войната срещу ислямския фундаментализъм” трябва да започне.

Междувременно, бившият френски президент Никола Саркози написа във фейсбук: „Ние сме във война, която ще продължи, със заплаха, която постоянно се подновява”. „Адаптирането и непрекъснато укрепване на нашия план на действие срещу ислямския тероризъм остават топ приоритет.  Необходима е изключителна твърдост и бдителност във всеки един момент, както и в продължение на дълъг период от време. Нищо не може да бъде както преди”, заяви той.