Израелската армия съобщи в петък, че е убила Али Абед Ахсан Наим, заместник-командир на ракетното звено на Хизбула, при въздушен удар в района на Базурие в Ливан, предава Ройтерс.

В изявлението се казва, че той е бил един от лидерите на подкрепяната от Иран милиция и отговарял за ракетния огън с тежки бойни глави и се казва, че е отговорен за провеждането и планирането на атаки срещу цивилни израелци.

Тази нощ бяха нанесени въздушни удари  на няколко места в околностите на Алепо в Северна Сирия, съобщават сирийски медии.

Предполага се, че при нападението на Израелските сили за отбрана (IDF) в сирийската провинция Алепо са загинали "най-малко 36 сирийски войници". Това разкри Сирийският център за наблюдение на човешките права в публикация в X.

Според съобщения в сирийските медии атаката е поразила ракетни складове на групировката "Хизбула" в южното предградие на Алепо Джибрин, близо до международното летище в Алепо.

Ливанската "Хизбула" заяви на 27 март, че е изстреляла десетки ракети по Кириет Шмона, северен израелски град близо до границата с Ливан, в отговор на смъртоносните израелски удари срещу Южен Ливан във вторник,

Израелската армия и ливанската въоръжена групировка "Хизбула" си разменят огън през южната ливанска граница успоредно с войната в Газа. "Хизбула" не коментира веднага гласуването в ООН.

Ливан призова за натиск върху Израел да спре не само войната в Газа

Ливан призова за натиск върху Израел да спре не само войната в Газа

Израел да спре да атакува Ливан, настоя премиерът