В ранните часове на четвъртък сутринта израелски въздушен удар е нанесъл удар по медицински център, принадлежащ на свързаната с "Хизбула" "Ислямска здравна организация" в центъра на Бейрут. Това е вторият въздушен удар по централната част на Бейрут през тази седмица, като преди това повечето атаки са били ограничени до предградията на юг от града.

Жителите на Бейрут са чули ракета да прелита над града, преди да чуят звука от експлозията. Видеозаписи показаха горящ етаж на жилищна сграда. Жителите на близките райони започнаха да бягат, като бързо се отдалечаваха със скутери и автомобили.

През последните две седмици израелски въздушни удари убиха парамедици в цял Ливан, включително въздушни удари, при които през уикенда загинаха 14 спешни медицински работници. В понеделник още шестима парамедици бяха убити в западната част на Бекаа, като всички те са принадлежали към Ислямската здравна организация.

Повечето от парамедиците, убити от израелски бомбардировки от началото на войната, са били свързани с ислямски здравни служби, независимо дали са от "Хизбула" или от други партии.

Поне 5 израелски удара са поразили крепостта на "Хизбула" в Бейрут

Поне 5 израелски удара са поразили крепостта на "Хизбула" в Бейрут

Отговорът на Тел Авив

Международните групи за защита на правата на човека подчертават, че убийството на всички здравни работници е незаконно, независимо от политическата им принадлежност, стига да не участват в бойни действия или да не ги улесняват.