Либийският лидер Муамар Кадафи е затиснат в ъгъла. Това съобщават либийските бунтовници, пише The Daily Telegraph.

Те предполагат, че човекът, който управлява Либия в продължение на 4 десетилетия, се крие в една от обкръжените сгради в столицата Триполи заедно със синовете си. „Те са заедно, те са в една дупка и ние ще приключим с това", заявява един от въоръжените опозиционери.

Междувременно британските журналисти се отнасят скептично към изявленията, че Кадафи се намира в жилищния комплекс близо до бившата си резиденция в Триполи.

Според кореспонденти на британския телевизионен канал Sky News в либийската столица цари хаос, въстаниците лошо се ориентират в града и нерядко откриват огън по свои, приемайки ги за привърженици на Кадафи.

Според информацията на кореспондентите обсаденият жилищен комплекс има голям площад и включва няколко блока с апартаменти. По-вероятно е в него да се намират живущи, които са се оказали в центъра на престрелката.

Той е близо до хотел „Рицос", където живееха функционерите на либийското правителство до влизането на опозиционерите в Триполи. В района има значително присъствие на въоръжени привърженици на Кадафи.

Официалният представител на НАТО Оана Лунгеску заяви днес, че алиансът не прилага никакви конкретни действия за намирането на полковник Кадафи и не се занимава с военната координация на либийските въстаници.

„Ние провеждаме нашата операция, следвайки нашия мандат от Съвета за сигурност на ООН", заявява Лунгеску.