Мохамед Лахуаедж Бухлел беше идентифициран като масовия убиец от френския град Ница. Той 31-годишен, с френско и тунизийско гражданство. Роден е в Тунис, но живеел в Ница. 

Бухлел идва от град Масакин, близо до Сус в Тунис. Той не бил пътувал до родината си четири години, съобщава тунизийско радио. Родителите му били разведени и живеели във Франция. 

Мъжът е разведен с три деца. Той изпаднал в депресия след развода, съобщава BFM TV.

Над 80 убити при кървав терор в Ница
на живо

Над 80 убити при кървав терор в Ница

Други 100 са ранени, 42 от тях - в критично състояние

Бухлел бил известен на полицията за нападения с оръжие, домашно насилие, заплахи, кражби. Няма предишни обвинения за тероризъм.

Съседи разказват пред френската телевизия, че Мохамед Лахуаедж Бухлел не се интересувал особено от религия – предпочитал момичета и салса.

Те казват, че мъжът бил нещастен след развода и изпитвал финансови проблеми. Той е бил доставчик, но наскоро предизвикал инцидент, след като заспал зад волана. След инцидента бил вкаран в ареста.

Масовият убиец от Ница - познат на полицията
Обновена

Масовият убиец от Ница - познат на полицията

Камионът бил натъпкан с фалшиви оръжия и гранати

Полицията го идентифицира по шофьорската книжка в камиона, както и по пръстовите отпечатъци вътре. Разследващите също са иззели мобилен телефон и кредитни карти от камиона.

В момента те претърсват апартамента му.

Съседи на Мохамед Лахуаедж Бухлел разказват пред The Telegraph, че напоследък той е бил отблъснат от жена му, която сега живеела наблизо. Един от съседите каза, че Бухлел бил самотник, който бил груб.

Мохамед Лахуаедж Бухлел е терористът, избил 84 души в Ница
на живо

Мохамед Лахуаедж Бухлел е терористът, избил 84 души в Ница

31-годишен жител на града

40-годишна съседка споделя, че той е бил груб и малко странен. Той бил затворен в себе си, но винаги се „пенявел” за съпругата си. Мохамед Лахуаедж Бухлел имал семейни проблеми.

„Той изплаши моите деца също”, казва жената и допълва, че те също са били на мястото на атаката миналата вечер. Те са на 13 и 7 години и също можели да пострадат.

„Той беше много елегантен със същата прическа като на Джордж Клуни”, допълва съседката.

Мохамед Лахуаедж Бухлел  бил добре облечен. Последния път, когато съседката го видяла, той бил с други двама мъже. Жената обаче не си спомня кога е било това.

Според източник от силите за сигурност, цитиран от Би Би Си, Бухлел често посещавал Тунис, като последния път бил преди осем месец. След това се върнал във Франция.

Тунизийските власти нямали информация той да е бил въвлечен в някакви терористични дейности на тунизийска почва. Въпреки това бил известен на властите за престъпления, свързани с наркотици и алкохол.

По-рано правителството на Тунис осъди атаката по най-силния възможен начин.

„Тунис стои до Франция в борбата й с тероризма и подкрепя всякакви мерки, взети от френското правителство, за да защити територията си и сигурността на гражданите и посетителите”, се казва в съобщението.