Няколкостотин ултраконсервативни иранци проведоха протестна демонстрация срещу Израел, като обявиха, че американският президент Доналд Тръмп е ускорил смъртта на еврейската държава с решението си да признае Йерусалим за нейна столица, съобщава "Франс прес".

Протестната демонстрация, която се е провела в центъра на Техеран, е включвала турска денс музика, която по принцип е забранена в Иран, но все повече се използвала по време на събития на твърдолинейно настроени хора.

Йерусалим става приоритет за "Хизбула", трета интифада - най-добрият отговор на Тръмп

Йерусалим става приоритет за "Хизбула", трета интифада - най-добрият отговор на Тръмп

Това обяви лидерът им Хасан Насрала

Тази музика е станала приемлива за консервативните уши с добавянето на текстове като "САЩ са убийци" и "палестинските майки губят децата си", както и, разбира се, повсеместното "Смърт на Америка".

"Не смятам, че ще има нужда от изпращане на каквито и да е войски, защото има много хора в Ливан, Сирия и в палестинските територии. Те ще бъдат достатъчни, за да се отърват от израелците", подчерта ислямският духовник Сейед Абдула Хосейни пред АФП.

"Г-н Тръмп свърши добра работа по ускоряването на нещата. Очаквахме Израел да бъде сринат по-късно ... но това е началото на края на Израел", допълни Хосейни.

"Трябва да му благодарим за това, което направи", доволен е духовникът.

В Иран беснеят срещу Тръмп за Йерусалим, горят US знамена

В Иран беснеят срещу Тръмп за Йерусалим, горят US знамена

Скандират "смърт на Америка" и "смърт на Израел"