Демонстранти се събраха в центъра на Лондон с искане за оставката на премиера Дейвид Камерън заради замесването в скандала с Панамските досиета, предадоха информационните агенции.   

Протестиращите са събраха около „Даунинг стрийт” 10, след което се отправиха към хотел „Grand Connaught Rooms”, където се провежда конференция на Консервативната партия, предаде Би Би Си.

Участниците в шествието обкръжиха хотела с плакати срещу Камерън и срещу управлението на торите.

Сведенията за  броя на  демонстрантите са противоречиви. Според изданието „Huffington Post”, те са няколко хиляди. Същевременно кореспондент на Би Би Си, намиращ се в сградата, посочи, че те са около 150 души.

Входът на хотела беше блокиран от полицията.

Повод за протестите стана информацията, че в Панамските документи е споменато името на бащата на премиера като собственик на офшорна компания. Впоследствие Дейвид Камерън призна, че заедно със съпругата си е имал дял в компанията, който двамата са продали преди той да поеме премиерския пост. Той коментира, че компанията не е служила за укриване на данъци. 

В изявление пред свои привърженици днес премиерът оцени като грешка това, че първоначално е отказал коментар по темата.  
„Седмицата не беше от най-добрите. Можех да се справя по-добре с това. Трябваше да се справя по-добре.” – заяви Камерън.