Синът на убития либийски лидер Муамар Кадафи - Сейф ал-Ислам, който попадна в международния списък за издирване, отправи ново послание към либийския народ, излъчено в редица арабски медии.

В този исторически момент, когато някои хора смятат, че всичко е приключило и че всичко е загубено, искам ясно да заявя, че това е само началото, заявява Сейф ал-Ислам.

Отбелязвайки че винаги е наказвал предателите и изменниците на Либия, той обеща да направи живота им ад, след всичко, което са причинили на неговата страна.

Сейф ал-Ислам призова всички свои поддръжници да продължат борбата и да възвърнат честта на Либия, както и да отмъстят на престъпниците и убийците.

Изпълнете своя дълг пред паметта на загиналите либийци, ние сме длъжни да преследваме и унищожим техните убийци, където и да се намират, подчертава още Кадафи-младши.

Сейф ал-Ислам е спряган за най-вероятния приемник на Муамар Кадафи. През юни международния съд в Хага издаде заповед за неговия арест. Към момента данните за неговото местонахождение са противоречиви.

Припомняме, Муамар Кадафи, който оглавяваше Либия в продължение на 42 години, загина в своята „малка родина" - град Сирт, след като беше пленен от поддръжници на Преходния съвет.

Междувременно стана ясно, че е намерено завещанието на убития Кадафи. То е било в три екземпляра и е предадено на трима от най-близките роднини на полковника, единият от които е загинал при щурма на Сирт, другият е пленен, а трети е успял да се укрие. Предполага се, че става въпрос за синовете на Кадафи.