Съюзниците на бившия шеф на МВФ Доминик Строс-Кан смятат, че след като беше освободен от домашния арест, той съвсем спокойно може да се завърне към политиката във Франция.

Припомняме, преди да бъде замесен в сексскандала с камериерката от нюйоркския хотел, Строс-Кан бе смятан за сигурен кандидат на социалистическата партия на президентските избори в страната, които ще се проведат през месец май 2012 година.

Бившият директор на МВФ бе освободен от домашен арест вчера. Дообрат по делото се стигна след лъжливите показания на жената, която го обвини в сексуално посегателство.

Часове след освобождаването си, финансистът заведе съпругата си на вечеря в "Скалинатела", скъп италиански ресторант в Горен Ийст Сайд в Манхатън.

Доминик Строс-Кан беше задържан на 14 май, след като беше обвинен от чернокожа камериерка в хотел Sofitel, че е упражнил върху нея сексуална принуда.

Бившият френски премиер-социалист Лионел Жоспен е категоричен, че финансистът трябва да се завърне в голямата политика.

Срокът за подаване на кандидатурите обаче изтича на 13 юли, няколко дни преди изслушването на Строс-Кан в съда. От социалистическата партия поясниха, че този срок не може да бъде удължен.