Синът на Муамар Кадафи - Мутасим е напуснал град Сирт и се е отправил на юг, съобщиха представители на Преходния национален съвет.

Според последните данни, с които разполагаме, Мутасим е напуснал града през миналата седмица. Ние арестувахме един от наемниците на Кадафи и той потвърди тази информация, подчертаха от новите власти.

Преди дни бе съобщено, че Мутасим Кадафи се крие в болница в град Сирт, „Нашите бойци в Сирт се сражават срещу съучастниците на тирана срещу либийския народ. Това са група убийци и наемници на Мутасим Кадафи, който се укрива в болницата Ибн Сина в Сирт", заяви тогава Ахмед Бани, говорител на новите либийски власти.

Мутасим е петият син на либийския полковник. До началото на гражданската война в Либийската Джамахирия той заемал поста на правителствен съветник по въпросите за националната сигурност.

Градовете Сирт и Бани Уалид, които продължават да са под командването на кадафистите, се намират под непрекъснати атаки на новите власти. Силите на Преходния национален съвет са подкрепяни и от натовската авиация.