Единственото 100% сигурно е, че Борисов няма да бъде кандидат. Това обяви в ефира на Нова телевизия вицепремиерът по еврофондовете и икономическа политика Томислав Дончев.

Той подчерта, че познава плановете на премиера за следващите години и има достатъчно друга работа.

Изборите не са започнали, даже не са наближили, има над месец до официалния им старт, коментира Дончев, допълвайки, че има достатъчно време, в което ГЕРБ да обяви кандидата си.

Според него Йорданка Фандъкова би била силен кандидат и успешен президент. Дончев обаче не даде категоричен отговор дали столичният градоначалник ще бъде евентуалния кандидат на ГЕРБ. Той одобрява Фандъкова, тъй като имала дълъг политически опит, минала не през 1 или 2 кризи и неведнъж през мажоритарен вот.

"Моето име не е на дневен ред", категоричен бе той. "Не съм и не е редно да съм кандидат, допълни вицепремиерът по еврофондовете.

По темата за инфраструктурата, той изтъкна, че в Южна България до магистралата изникват складове и фабрики, и изрази надежда същото да се случи и в Северна България. По думите му, без пътна инфраструктура хората няма как да бъдат богати. От друга страна - не е редно да се правят само пътища, смята Дончев.

Вицепремиерът по еврофондовете коментира и спряната обществена поръчка на МОН за рекламни материали.

Дончев подчерта, че България има задължения, когато управлява европейски средства, да разходва пари и за реклама. Той обаче обърна внимание на детайлите от поръчката. Добре било да се рекламира, но запалките и ножчетата не били уместни, смята вицепремиерът.