През 33-ата вечер на гражданско недоволство  участниците в шествието стигнаха до посолството на Германия,  където символично събориха "стена на мафията" и благодариха на германските дипломати за изразената подкрепа към антиправителствените протести.

Към 18,30 часа първите протестиращи от започнаха да се събират пред Министерския  съвет.

Много преди този час обаче полицията е на поста си. Някои от служителите на реда носят сигнални жилетки с надпис „Антиконфликт полиция". По-съмнителните лица биват проверявани.

Търговците на вувузели, свирки и знамена също са на поста си от рано.

Някои протестиращи са наметнали трибагреника върху себе си.

На един път знак, който сочи завой надясно, протестиращите са сложили надпис „За забрана на комунистите". Към 18,40 часа движението в триъгълника на властта беше спряно. Към 19 часа пред МС имаше все още само няколкостотин души.

По данни на МВР към 19.30 часа около 1 200 протестиращи са се събрали в района на Ларгото в центъра на София. На този етап няма инциденти.

Традиционно, те носят плакати с призиви „Оставка", а един от протестиращите инвалидизира кабинета „Орешарски", носейки надпис: „България има глухо и нямо правителство!".

Както винаги събралите се скандират „Избори", „Червени боклуци" и „Долу ДПС".

Мъж пък бе влязъл в ролята на рибар и на въдицата си бе уловил кратуна и шаран. Той ги постави като жертвоприношение пред полицейските заграждания до Министерски съвет. Полицаите обаче не му разрешиха.

Друг реши да изрази недоволството си към управляващите, пускайки хвърчило във въздуха.
Една от „калинките" на ГЕРБ - Георги Харизанов, бе видян да се разхожда из протестиращите.

С викове „Мафия" протестиращите потеглиха към парламента.


По-рано днес се проведе и поредният контрапротест в защита на кабинета Орешарски. Този път участие в него взе Мишо Шамара.


След 20.30 ч. шествието потегли от Орлов мост в посоката към хотел „Плиска".

Както беше предвидено, протестиращите стигнаха до посолството на Германия, където събориха символичен картонен макет на Берлинската стена, който в българския контекст беше наречен "стена на мафията".
Преди това те написаха върху макета своите послания и вижданията си за промяна.

Участниците в шествието изразиха своята благодарност за изразената подкрепа от страна на Германия към протестите на българите срещу действащото правителство.

От дипломатическата мисия откликнаха на протестиращите. При тях дойдоха заместник-посланикът Райнхард Крап и директорът на "Гьоте институт" у нас д-р Рудолф Барч.

„Мисля, че има бъдеще за демокрацията в България. Браво на вас!" - заяви пред протестиращите на български език д-р Рудолф Барч

Събралото се множество отговори с "Danke schön".