Синята коалиция и Гергьовден подписаха споразумение за съвместни действия на предстоящите избори за Народно събрание.

Според документа Гергьовден се ангажира да работи с наличния си политически, кадрови и медиен ресурс за постигане на най-добър възможен резултат на Синята коалиция, предаде БТА.

Между 30 000 и 60 000 гласа се надяваме да мобилизираме, декларира Любен Дилов-син.

От своя страна Синята коалиция ще гарантира адекватно политическо представителство на Гергьовден в законодателната, в изпълнителната и в местната власт, е записано в споразумението.

Съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров определи проекта с Гергьовден като дългосрочен. Лидерът на движението Петър Стоянович подари подпора за символичния мост на Синята коалиция.

Той заяви, че Гергьовден дава своята стопроцентова подкрепа за нея. Резултатите от евровота и сегашната кампания доказват, че политиката в България се изражда все повече и затова трябва да се опрем на предвидимата политическа традиция у нас, каза Стоянович.

Любен Дилов изрази опасение, че следващият политически сблъсък ще бъде между партиите, които се борят срещу "робовладелството",и тези, които го защитават. На това трябва да се противопоставим силно, заяви Дилов.