Честито начало на едно голямо обръщане. Това заяви лидерът на Българската социалдемократична партия Александър Томов пред журналисти в НДК след като излязоха първите екзитполове. Александър Томов призова за едно голямо обединение около чудесната кандидатура на генерал Румен Радев.
"Защото това е надежда, това е обединителна фигура", заяви Томов.

Той припомни, че кампанията, която са провели на тези избори, включително и за неговата кандидатура, е вървяла под призива както за нов президент, така и за нови предсрочни избори. Според Александър Томов те се неотменими и такива ще се проведат през април следващата година.

Според Томов Бойко Борисов има две причини да подаде оставка и първата е, че е мъж. "Ние го познаваме като мъж. Той винаги е държал на мъжката си дума", коментира той.

Според Томов едни предсрочни избори няма да са дестабилизация на държавата, а и самите изборни резултатите ще насочат към дестабилизация, тъй като Борисов ще загуби мнозинство в Народното събрание.
Процентът на третия Красимир Каракачанов също ще насочи към предсрочни избори, тъй като той е достатъчен за повече амбиции. От друга страна и Веселин Марешки, според Алексанъдр Томов, ще се намеси в политическата карта.

Александър Томов поздрави Слави Трифонов и организирания от него референдум, като една прекрасна инициатива. За съжаление по думите му референдумът може да попадне отново в ръцете на няколко партии в Народното събрание, които както и сега, така и след това ще го смачкат.