В рамките на първия ден от посещението си в Катар, днес министърът на отбраната Ангел Найденов проведе срещи с министър-председателя и министър на вътрешните работи на страната шейх Абдулла бин Насър бин Халифа Ал-Тани и държавния министър по въпросите на отбраната генерал-майор Хамад бин Али Ал-Атия.

Представителите на двете страни изразиха задоволство си от проведената втора сесия на междуправителствената българо-катарска Смесена комисия за икономическо и техническо сътрудничество (28-29 януари 2014 г.). Беше изтъкнато, че тя дава нов импулс на търговско-икономическите отношения между София и Доха.

Българският военен министър обсъди с катарския си колега възможностите за бъдещо разширяване и задълбочаване на двустранното военно сътрудничество в областта на военната медицина, военното обучение и образование. Беше обсъдена и перспективата за провеждане на съвместни учения и тренировки и военно-техническо сътрудничество между военни на двете страни.

Началникът на отбраната ни генерал Симеон Симеонов се срещна с началника на Генералния щаб на Катарските въоръжени сили генерал-майор Ганим бин Шахийн Ал-Ганим. Бе проведена и среща между командирите на ВМС на Катар и България.

Утре е последният ден от посещението на Найденов в Доха, което започна вчера. Министърът е там по покана на катарския си колега по повод провеждащото се международно военноморско изложение „ДИМДЕКС 2014".