Атака започва събирането на подписи за сезиране на Конституционния съд във връзка с изборите за държавен глава. Лидерът на партията обяви в ефира на ТВ7, че иска проверително преброяване на бюлетините и преглед на протоколите.

Сидеров обясни, че към този момент не може да поздрави премиера Борисов и новия президент Росен Плевнелиев, тъй като реалните резултати от изборите не са ясни.

По този начин лидерът на националистите даде ясно да се разбере, че според него вотът е манипулиран и той като кандидат за президент е бил ощетен в резултата.

Когато резултатите излязат такива, за каквито говорим, аз ще съм първият, който ще му (на Плевнелиев - бел.ред.) изпрати поздравителна телеграма, заяви националистът.

По думите му е имало директива на ГЕРБ с поръчение "режи Атака".

Сидеров не е сигурен дали БСП ще подкрепят подписката. Той коментира, че позицията на социалистите е многозначителна и до момента те не са дали ясни заявки, че ще направят постъпки за преразглеждане на вота.

Според лидера на Атака основният порок на политическата система у нас е липсата на пазар на идеи. Гражданите трябва да изискват от нас план график какво ще предприемем като дойдем на власт, заяви той, допълвайки, че липсата на такъв план е в основата на безспорната изборна победа на ГЕРБ.

В този смисъл, коментира Сидеров, управляващите няма как да бъдат уличени в неизпълнение на обещания, след като не са представили политическа стратегия. Ако избирателите не изискват такива план графици от претендентите за властта, лашкането в "блатото от очарование в разочарование" ще продължи, коментира националистът.