Тези избори бяха като конкурс за красота, коментира пред БиТиВи отминалия вот председателят на СДС Мартин Димитров.

Трябваше да изберем по-красив кандидат, за да се представи по-добре, но не очаквах подобна ситуация. На Румен Христов просто не беше даден шанс, липсваха дебати, допълни той.

Съпредседателят на Синята коалиция призна, че сините са допуснали грешки в предизборната кампания. По думите на Димитров кандидатът за президент е трябвало да бъде обявен много по-рано - поне две години. През това време той е щял да има възможност да пътува в страната и да се превърне в разпознаваема фигура.

Намерете ми друг кандидат за президент, представен само месец преди изборите, който е излязъл победител, посочи лидерът на СДС. Ние виждаме нашите проблеми - имаме ги и ще ги решаваме, призна Димитров. Той обаче увери, че на следващите парламентарни избори сините ще бъдат в добра кондиция и ще гонят 10%.

Според него управляващите от ГЕРБ са спечелили подкрепата на избирателите, защото са направили много изявления и са обяснявали всичко на всички.

Какво ще стане обаче, когато тези обещания не се изпълнят. Един Бойко Борисов, който не е изпълнил старите си обещания, прави само нови, а хората му вярват - това е уникално, изтъкна обаче Димитров.

Лидерът на СДС отказа да коментира поисканата преди дни негова оставка от Михаил Михайлов. Той припомни, че е единственият, който си е поискал вот на доверие.

Лаконичен беше и в отговора си относно взаимоотношенията си с лидера на ДСБ след вота. Бях много пестелив и казах, че няма да говоря за Костов през медиите, очаквам същото и от него. През годините много хора си говориха по медиите, а този подход е грешен, обясни Мартин Димитров.