Новият Общински съвет и новоизбраният кмет на община Белица за трети мандат Ибрахим Палев от ДПС положиха клетва и встъпиха в длъжност, въпреки че обстановката в малкото планинско градче продължава да бъде напрегната.

Над 200 недоволни жители на общината са се събрали пред кметството и продължават да скандират „оставка" и „мафия", съобщава БНР.

"Всички хора, които са на площада в Белица - и те са не само от града, а и от цялата община, изразяват своето недоволство. Недоволството е от това, че през последните 2 мандата на кмета, който сега пак е избран, не се случва нищо в нашата община. В нашата община освен предизборно да се закърпят две дупки, друго не се прави", посочи Юлиана Григорова, председател на Инициативния комитет за Белица,.

Загубилият със 141 гласа кандидат за кмет Хасан Илан от сдружение „Европейска визия за етническа толерантност", коментира от своя страна: "За етническо напрежение въобще не може да се говори, защото тук на площада са и християни, и мюсюлмани, и роми. Всички партийни лидери, без ДПС, подкрепят цялата тази инициатива".

200 души, недоволни от изборните резултати в Белица окупираха по-рано днес центъра и кметството на града и не допускаха избраният кемт Ибрахим Палев от ДПС и новите общински съветници да положат клетва пред областния управител на Благоевград.

Палев заяви, че се страхувам за живота си, защото лично е получил заплаха за убийство, след като спечели със 141 гласа втория си мандат.

Местните са категорични, че не са против ДПС, а против личността на Палев, когото обвиняват за високата безработица в планинския град.

Палев и 9-те общински съветници от ДПС бяха в село Крайще, откъдето започнаха похода си към Белица.

"Искаме да не създаваме допълнително напрежение, затова решихме тук да се съберем и заедно да влезнем, ако има някакви проблеми, не знам точно как стоят нещата в Белица, с помощта на полицията", посочи по-рано кметът.

Митингът на центъра на Белица не е неразрешен от полицията. Двама души бяха задържани. Единият - за отправяне на заплаха за убийство на Ибрахим Палев.