Два чувала без бюлетини за кмет и общински съветници. Това е резултатът от втория ден на преброяването на бюлетините от 23 октомври в Кърджали, заяви народният представител Цвета Караянчева, цитирана от БТА.

Припомняме, по-рано стана ясно, че единият чувал е с гласовете на избирателите от Държавната психиатрична болница, където по протокол са гласували 26 човека.

Вторият от първите 6 определени по време на вчерашното съдебно заседание чували без изборни книжа е от секция 61. Според протоколите в градската секция са гласували 201 избиратели - от 414 по списък, но изборните книжа липсват.

Припомняме, вчера Административният съд в Кърджали уважи жалбата на партия ГЕРБ в частта й за повторно преброяване на бюлетините от проведените избори за кмет на общината на 23 октомври.

В комисията по преброяването участват представители на двете политически партии, засегнати в съдебния спор - ГЕРБ и ДПС, както и представител на ОИК-Кърджали.

Днес в Административния съд в Кърджали бе внесена таксата и по други две жалби на партия ГЕРБ - срещу решението на ОИК-Кирково за избор на кмет на 23 октомври и за избор на общински съветници. Предстои магистратите да определят датите на двете дела.

Паралелно с жалбите от ГЕРБ, кандидатът на партията за кмет на село Чакаларово община Кирково Митко Башев също е внесъл жалба в съда, с която оспорва решението на избирателната комисия за избор на кмет в селото на втори тур, заяви председателят на Административния съд Виктор Атанасов.

Башев загуби от кандидата на ДПС Христо Кръстев от ДПС с разлика от 9 гласа.