Стефан Данаилов се скара на интригантите в БСП. „За мен тези избори бяха едно невероятно усещане," посочи той по време на разширеното заседание на националния съвет на БСП.

Данаилов скастри другарите си, които нямат принос за кампанията - освен да пускат клюки, и ги призова да не се изказват на форума.

Той е категоричен, че нищо няма да се случи на следващите избори, ако дневният ред на партията е кой ще бъде следващият председател - Сергей Станишев или Георги Първанов. „Що да не е трети," запита Данаилов.

Според него изборите са успех. „Видях, че има живец в хората", посочи той и подчерта, че ако партията не обърне дневния се ред, ще изгуби този живец.

Все още българското общество не ни припознава като алтернатива, заяви още Стефан Данаилов. Според него все още обществото не вярва на БСП, но недоверието трябва да бъде преодоляно.

Той настоява за повече млади хора на ръководни постове: „На младите вярват повече, отколкото на муцуни като моята и някои от вашите."

По повод заявеното от президента Първанов желание да се върне в БСП Ламбо прогнозира: „Сега ще има голямо раздвоение сред висшия ешалон на кого да заложат. Листи ще се редят."

Според него има притеснение в редиците на БСП какво ще се случи, ако се заложи на Първанов, а спечели Станишев или обратното. „Това може да ни затрие," предупреди той и допълни: „Мой приятелски съвет е, дайте път на младите."

Данаилов изрази недоумението си и от няколкото сценария, в които бил въвлечен по време на кампанията. Първият бил „мозъчното размишление на Бойко Борисов", че Първанов го уверявал да не се съгласява да се кандидатира за президент, за да ударят Сергей Станишев.

Вторият сценарий - „Сергей Станишев платил на Ламбо, за да стане вице, но с уговорката, че ако го защити да остане на поста, тогава ще се разплати с него."

Известният наш актьор отхвърли и третия сценарий, а именно, че пред свои студенти казал, че ако спечели изборите, ще се откаже от вицепрезидентския пост.

Какво ще се случи с партията, по думите му, ще се реши на следващия конгрес. „Всички ще бъдем на последния ред," каза още Данаилов.

В края на своето слово той направи равносметка на изборите: „Няма загуба, няма победа. И да паднем и да бием, пак ще се напием" и допълни: „Новият ден ще дойде."