49-тият протест започна скромно. Не повече от 80 души се събраха пред президентството в началото на поредната демонстрация срещу кабинета на Пламен Орешарски в четвъртък.
Явор Никифоров, който протестира още от първия ден носеше плик с орехи и обеща, че днес ще си носи и орехотрошачка.

Планът, който ще следват протестиращите занапред е „сваляме комунисти".
Никифоров носеше и плакат, посветен на едно от лицата на контрапротеста пред НДК. Той гласеше „Край - и Шамара е в катарзис".

Младежът обясни, че е бил провокиран да го напише от извинението на изпълнителя по повод казаното от него вчера, че „Дянков е еврейска гад".
Междувременно протестиращите прииждаха на малки групички, като се очакваше основната маса да се събере, както обикновено, около 19.30 часа, когато традиционно спират движението по бул. Цар Освободител.

Освен много велосипедисти, на площада с родителите бяха дошли и малки деца окичени с различни плакати - „Днес може ли да съм в Южния парк....", „Бабо, не гласувай за тях", „Спаси България - превъзпитай баба си".

Към протеста се присъединиха и групата тъпанджии, които всяка вечер предвождат шествието по софийските улици.

По данни на МВР към 19.30 часа протестиращите са били 500.

След около едночасови скандирания оставка протестиращите се обърнаха към президентството и започнаха да викат „вето, вето", с което призоваха Плевнелиев да „удари" бюджета".
За недоволните граждани, които постепенно станаха няколкостотин разпънаха различни плакати срещу властимащите - ‘Бабо, не купувай нова АЕЦ на Овчаров и Станишев с моите пари", „Марш в отпуска и не се връщай", „ Станишев, Волен и Доган - тикви от един бостан".

Имаше и друг плакат, който обясняваше защо месец и половина управниците не подават оставка - „Шок: Орешарски е умрял! Починал е от срам още при назначението на Пеевски. Как да получим оставка от морален труп?( властта е в ръцете на двойник от лабораториите на КГБ)".
Докато в началото на протестите край фонтана пред президентството имаше обособен детски кът днес той беше заместен от артистичен такъв.
Две момичета гримирани като клоуни жонглираха с кристална топка и сапунени мехури, иронизирайки народите представители.
Те носеха куфар за помощи и призоваваха: Нещо оставете, цирка подкрепете."
Към 20.00 протестиращите се насочиха към обичайния маршрут към Народното събрание. По информация на МВР, към този час те вече са около 900 души.

Хората преминаха по "Раковски" и покрай градинката при бившия ресторант "Кристал", където са скандирали "Мафия". Поводът е бил новината, че имотът е закупен от банкера Цветан Василев.

По-късно шествието се върна пред НС, след което блокира Орлов мост. След 21.30 часа хората започнаха да се разотиват и протестът приключи.