Търсещите убежище в България, настанени във Военна рампа, осъдиха остро случая на насилие над 20 годишната Виктория Христова.

Изразяваме своята искрена солидарност с нея и нейните близки и заедно с тях се молим за нейното бързо възстановяване, се казва в съобщение до медиите.

В декларация те определят този акт на насилие като престъпление и човекът, който го е извършил трябва да понесе цялата строгост на закона. Искаме да уверим всички български граждани, че ние, търсещите убежище, сме тук с мирни намерения, водени от нашето желание да запазим живота и здравето на децата си, а не да рушим обществения ред и да бъдем заплаха за българското население, посочват още в декларацията.

Те споделят, че ценят и уважават помощта и съпричастността на всички български граждани, които доброволно и всеотдайно са до тях в тези трудни моменти.

Именно защото България сега е нашия втори дом, искаме да декларираме, че ще пазим реда и законите в страната и заедно с вас ще се борим с всеки, който може да бъде заплаха за тях, се посочва още в декларацията.