Кметът на София Йорданка Фандъкова е водачът на листата на ГЕРБ за Столичния общински съвет, съобщи "24 часа"

Следващите са:

- Проф. Иво Петров, кардиолог

- Елен Герджиков, председател на СОС

- Малина Едрева, лидер на групата на ГЕРБ в СОС

- Арх. Ивайло Петков

- Николай Стойнев, зам.-председател на СОС

- Антон Койчев, лидер от СДС в столицата

- Проф. д-р Асен Николов от "Майчин дом"

Шефът на 119-о училище и бивш зам.-министър на образованието Диян Стаматов и Симеон Колев, журналист в БГ радио, са също в листата на управляващите.

Фандъкова влиза в битката за кмет на София
Обновена

Фандъкова влиза в битката за кмет на София

Получила е заявка за подкрепа от СДС

По думите на областният координатор на ПП ГЕРБ Цветомир Паунов в листата има много добър баланс на гражданската квота, на уважавани експерти и личности, които са добпринесли и за развитието на града и за промяната в страна. 

На 2 септември стана ясно, че Йорданка Фандъкова влиза в битката за кмет на София.  На същия ден и Мая Манолова обяви, че ще се бори за кметския пост. 

Припомняме, на 28 юни Йорданка Фандъкова заяви, че все още не е решила дали ще влезе в битката за кметския пост. Месец по-късно тя продължи да дава уклончиви отговори на въпроса, уточнявайки, че ще обяви окончателното си решение през септември.

На 20 юли вицепремиерът Томислав Дончев подчерта, че не вижда нищо спорно в номинацията на Фандъкова за кмет на София.

Според социологическо проучване на Центъра за анализи и маркетинг Йорданка Фандъкова ще получи нов мандат, ако се кандидатира на предстоящите местни избори.

По-късно проучване, направено от "Маркет линкс", обаче сочи, че Мая Манолова би събрала по-голяма подкрепя спрямо Фандъкова, ако също се кандидатира за поста. Тя самата изрази увереност, че ако реши да се включи в битката за столицата, ще спечели изборите.