Много е важно да се промени промяната. Промяната ни донесе цените на тока 2 пъти повече, смъртност на първо място в последните 14 дни в света - не в Европа, не в Африка, а в света.

Това заяви бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, след като гласува за парламентарните и президентски избори в 78 СУ "Христо Смирненски" в Банкя.

По думите му трябва да се мисли какво се говори в изборния ден, за да не се нарушава законът и Конституцията, визирайки Кирил Петков, който днес малко по-рано обяви за кого е гласувал.

ЦИК глобява Кирил Петков за агитация пред камерите

ЦИК глобява Кирил Петков за агитация пред камерите

66 жалби са получени до 13 ч. - повечето за агитация в социалните мрежи

Той недоумява как кандидат-президент и министри обяснявали, че се справяме добре в момент, който има 200 починали. Мрат по болниците хората и това трябва да се промени, категоричен бе Борисов. Когато се управлява не всяко решение е хубаво, лесно и трябва политическа воля, посочи Борисов.

Той иска да се върне старият модел за цената на тока. Когато поскъпват токът и горивата, тогава поскъпва всичко. Когато се нормализират тези неща, ще се нормализират и цените, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Борисов иска още да се промени моделът, по който се тегли всеки понеделник по половин милиард (лева - б.р.) и да не се знае за какво са. Защо не взеха решение да изтеглят 3-4 милиарда, за да разберат хората за какво отиват тези пари. За утре са поръчали още половин милиард, каза Борисов.

Бусове и автомобили извозват хора до избирателните секции в хасковски села

Бусове и автомобили извозват хора до избирателните секции в хасковски села

Преди влизане в секциите се прави нещо като инструктаж на турски език

Той обясни, че ще направи всичко тази промяна да спре и даде пример с безотчетното крадене от олигарсите. Абсолютно замразени са всички проекти - обричат и Северна и Северозападна България без пътища, в екологията един Vera SU го вадиха 35 дни и замърсиха Черноморието, в отбраната само писма изпращат, в културата - нищо, отчете Борисов.

Той иска да продължи увеличението на заплатите на учителите, както и двойно увеличение на медицинските работници. Промяната на проманата е изключително важна, искаме да имаме демокрация, настоя Борисов.

Според него, никой не трябва да говори преди да са свършили изборите какво ще прави. Кой какво си мисли дали ще е първи или втори, тези, които работят с мен, знаят, че мразя да чувам "аз мисля", подчерта Борисов.

Той се възмути и на думите на президента Румен Радев от днес, че този, който го е страх от изборите, се опитва да го опорочи. Днес нали не можем да говорим с имена, агитация, с номера, запита Борисов.

Той би искал да коментира другите кандидат-президентски двойки, защото и те казали много неща. Какъв се явява днес Румен Радев освен един кандидат-президент, за да го коментираме него, запита Борисов и добави, че неговото мнение е като на всички останали. Той явно се възприема като принц на България или като Краля Слънце, заяде се Борисов с Радев.

Той увери, че от ГЕРБ ще направят всичко възможно хаосът да спре. Няма сфера, в която и да е пълен хаос освен в кражбите, където Пътят на коприната ги подреди много добре, изтъкна Борисов.

Запитан дали е водил разговори с Корнелия Нинова за съставяне на правителство, Борисов уточни, че много би искал да можел да говори с Нинова, защото в последния месец тя се държала най-адекватно от всички. "Не съм имал честта нито по телефон, нито по мейл, нито на живо, нито през чакри да разговарям. Като ни изберат хората и ни подредят тогава е правилно да се говори с всички", каза още Борисов.

Той недоумява как да се говори за правителство, като не са ясни резултатите. Нека завършат изборите, сега тепърва ще започнат да пристигат флашките от чужбина. Много е важно как ще наредят резултатите, защото може би само за първия няма значение, но за втория, третия..., изрази съмнения Борисов за честността на вота.

Докато Борисов не види резултатите и тези, които не са купували гласове в ромските махали, няма да коментира какви ще бъдат резултатите. Тогава щели да се търсят флашките и откъде са дошли. Борисов не пожела да отговори на повече въпроси откъде идват съмненията за изборите.

Той призова журналистите да отида утре в 10 часа на брифинг и каза, че ще изнася лекции за машините и как двама братя провеждат изборите - единият е направил софтуерът, а другият го е сертифицирал, визирайки "Сиела Норма".

Борисов определи решението на ЦИК да се броят контролните разписки като добро решение, като все пак се надява на честни избори.

ЦИК реши пак на 100% броене на разписките от машинния вот

ЦИК реши пак на 100% броене на разписките от машинния вот

Цветозар Томов: Започваме една игра на руска рулетка с възможността на проведем нормално избори

Той се пошегува със симпатизант от ГЕРБ, като го определи като най-грозния в Банкя, но всички жени ходели при него. Не се крие, но е с каскет, продължи Борисов.

В РС Македония можели да се разколебаят, ако не получат скоро дата за начало на преговори с ЕС

В РС Македония можели да се разколебаят, ако не получат скоро дата за начало на преговори с ЕС

Хора от ВМРО-ДПМНЕ едва ли не се поставят под съмнение Преспанския договор

Ние оставихме Договор за добросъседство и трябваше компромиси от страна на РСМ. Рамката и интересът на България е страните от Балканите да са в ЕС.

Така бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на въпрос за присъединяването на Република Северна Македония в ЕС.

По думите му Румен Радев, като бивш президент, направи така, че България да бъде в тотална изолация. Нека да видим как българите днес ще се произнесат и оттам каква ще бъде политиката. Интересът на България е РСМ и Албания да са в ЕС, категоричен бе Борисов.