Премиерът Борисов няма намерение да подава оставка. Този човек лъже. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на БНТ.

Нинова щяла да бъде изненадана, ако това се бе случило. "Защото той за първи път щеше да си изпълни дадената дума, но това естествено не се случи", обясни Нинова, коментирайки това, че Борисов не подаде оставка след първия тур на президентските избори.

По думите на червената лидерка, Бойко Борисов размахва оставката, защото негови членове не са подкрепили Цецка Цачева на първия тур. Така той се опитва да ги мобилизира. Борисов отправял послание, че ако Цачева не победи, няма да има обществени поръчки, постове, пари.

Тъй като Цецка Цачева не е спечелила на първия тур, Борисов прехвърля темата за оставката към втория тур със същата цел - мобилизация, допълни Нинова. "Накрая той и Цачева започнаха да обикалят и студиата", подчерта тя.

И без петел ще съмне, не плашим никого, готов с оставката Борисов

И без петел ще съмне, не плашим никого, готов с оставката Борисов

От вота за президент зависело дали ще има правителство

Корнелия Нинова е категорична, че не са водени и не се водят разговори с партийни централи и с партийни лидери за подкрепа за президентските избори.

Червената лидерка подчерта, че не трябва да има пазарлъци. Тя е убедена, че ген. Румен Радев ще е президент на народа, а не на тази или онази партия с договорки. Той бил подкрепен от хора от различни партии. Договорката с ДПС се внушавала абсолютно изкуствено.

"Разговори с тях не са водени. Ако хората го харесват, те са добре дошли. Ние се обръщаме към народа за подкрепа и именно за това ген. Радев ще е президент на народа", категорично заяви Нинова.

Запитана на коя партия не би се приела подкрепа, тя заяви, че не би се приела подкрепа на партия, която провежда чужди интереси в България като ДОСТ.

Нинова е категорична също, че Радев няма да предаде нито българския интерес, нито хората. Той печелел в Англия, САЩ, редица европейски страни, а губел в Турция и в смесените райони.

Корнелия Нинова очаква сериозна битка за втория тур. Тя твърди, че от онзи ден има хора, които обикалят цялата страна и купуват гласове. "Активирани са всички кметове, които плашат и искат да печелят гласове, всявайки страх. Тези хора са озверели от загубата на първи тур, но призовавам всички да не се страхуват. Няма да позволим да преследват хората за техния вот", подчерта Нинова.

Тя увери, че са взели всички мерки срещу фалшификации.

Социалистката смята още, че Борисов е приключил Цачева в момента, в който я обявил за грешка.