Премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да прави ново правителство в рамките на настоящия парламент. Тази заявка той направи след като гласува в Банкя.

Няма да участваме по никакъв начин във властта, ако загубим днес, даде заявка министър-председателят. Той се обърна към опонентите си: "Пожелавам приятна игра на агнешките главички".

Самият Борисов обяви, че е гласувал за най-доброто. Той изобщо не бил притеснен за изхода от резултатите. Трябвало да се притесняват, по думите му, тези, които по време на кампанията давали лъжливи обещания. "Дано българите са с по-силен инстинкт за самосъхранение", пожела министър-председателят.

Плевнелиев готов да реагира при оставка

Плевнелиев готов да реагира при оставка

Оставка на правителството не означава парламентарна криза, категоричен Плевнелиев

Нашето е видимо, категоричен бе той. Аз съм човек с морал и достойнство, подчерта Борисов и изтъкна, че именно за това е обявил, че ако днес кандидатът, издигнат от неговата партия не спечели, той ще хвърли оставката на кабинета.

Ако вотът на хората е такъв, то това означава, че трябва да се отиде към преформатиране на цялото политическо пространство, категоричен бе премиерът.

Нинова с чувство за победа изчаква оставката на премиера

Нинова с чувство за победа изчаква оставката на премиера

Избирателната активност била по-висока активност и от първия тур

Хората ясно да си дадат сметка, предупреди още Бойко Борисов. Той не пропусна да атакува основния опонент на своята партия, заявявайки че нямало нищо мажоритарно в това той да се прави независим. "Нищо мажоритарно, нищо независимо няма в тази кандидатура", смята Борисов.

Неясно е какво ще бъде след това, допълни министър-председателят. Днес хората ще кажат дали искат стабилност, заяви още премиерът. В неговата партия ясно разчитали сигналите на избирателите.

Разчели ясно и резултатите от референдума и за това Борисов предлага дори да няма партийна субсидия. Припомняме, един от въпросите в референдума беше дали партийната субсидия да бъде намалена на 1 лев за спечелен действителен глас.

През този 1 лев негодниците и олигарсите, които сега вече влизат в политиката и явно се показват, ще си изпират парите, смята Борисов.

Той се върна и към спомените си, когато е учил в училището в Банкя и сподели, че никога не си е мечтал, нито си е представял, че един ден ще стане премиер на страната. На мен хората са ми давали досега да управлявам, заяви Борисов. Щом има проблеми с това, ние връщаме веднага властта, подчерта той.

Следващата година, според него, трябва да има пълно спокойствие в държавата, за да може страната ни да се подготви за своето председателство на ЕС през 2018 година. Политическите партии трябвало да живеят само с една мисъл - а именно, как ще се справим с председателството на ЕС.

Той се ядоса на насажданите в хората страхове и даде за пример мненията, че в бежанския център в Харманли има заразни болести. "Пак лъжа, пак игра със страховете на хората, недоволен бе Бойко Борисов. Иначе той е категоричен, че няма да се отметне от заявката си да подаде оставка при загуба на президентския вот тази вечер.