Да се прекръстим, че българският народ няма такива президентски двойки като в САЩ, това е късмет за нацията, пошегува се министър-председателят и лидер на ГЕРБ по време на откриване кандидат-президентската кампания в столичната зала Армеец.

След словата на кандидатската двойка Цачева-Манушев с викове: "Победа" на трибуната бе посрещнат и лидера Бойко Борисов.

Слушал внимателно Цачева и Манушев. Оптимист съм, колкото повече ги слушам, разбирам, че сме направило най-добрия избор, заяви той.

Премиерът не пропусна да отговори на критиките, че Цецка Цачева била Бойко Борисов в пола. "Аз пола не съм обличал, не зная как изглеждам", заяви той. "Да си генерал в пола ми се вижда доста по-смешно", заяде се Борисов с кандидата на социалистите и призна, че истински го хванало яд, че две години бил толерантен с опонентите си.

Той призова Цачева и Манушев да не го слушат, а да работят, както досега - със сърце. Злобата съскала от опонентите, дим им излизал от носовете, както заяви още лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов отново се похвали с увеличените пари за учителите. Минимум 140 милиона лева повече ще има и за армията. "Трябва да сме първи на първия тур", поиска премиерът. В противен случай аз няма да ставам на маймуна като Станишев, заяви той.
Борисов отново каза, че ще даде оставка, ако Цачева не е първа на първи тур.

Премиерът обърна внимание и на предстоящото поетапно падане на визите за Канада. Убеден е, че ще паднат визите и за САЩ. Щяла да продължи социалната политика на кабинета за саниране на блоковете. Гражданска война щяла да стане, ако спре програмата, според него.

"Толерантността остава за вас", заръча отново Бойко Борисов към двойката. Той нямало повече да е толерантен с опонентите си, които като стършели го нападали.

Зная, че много ви е криво, че спрях контрабандата, обърна се и към опонентите си. Над три милиарда и половина лева са събрани повече. "За кое страдат", недоумява той.

Борисов атакува и „тази мърлява София с гащите и сутиените в центъра”, която била преди. Генерал Радев щял да ни оправи, с кой лост, попита Бойко Борисов. Вие не слушайте, вие ще сте на всички българи, погледна отново към двойката на партията той. И пак към опонентите и приходите във фискалния резерв. Много им се краде, убеден е премиерът.

Той искал да види дали ще се обединят „Корнелия, Радан, Първанов, Карадайъ” за вота на недоверие. Кой нормален ще гласува за Орешарски, атакува Борисов. Аз го ненавиждам, не искам да го има този в политиката, от къде на къде, ядоса се той. И пак към Цачева и Манушев: „Вие не слушайте”.