Длъжни сме да предложим кабинет, ако резултатите на изборите ни поставят на първо място. Това заяви на следизборния избор на партията си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Дори и с 1 глас да спечелим изборите, ние сме длъжни да предложим правителство", отговори на въпрос на News.bg Борисов. Само преди дни, той заяви, че ще направи това, само ако резултатите, давани от социолозите, се потвърдят. Към момента обаче повечето агенции се разминават в прогнозите си - някои дават, по предварителни екзитполове, че побеждава ПП, а други ГЕРБ, но при всеки случай разликата е не толкова значителна.

„Продължаваме промяната“ продължават промяната?

„Продължаваме промяната“ продължават промяната?

"Възраждане" прехвърлят бариерата от 4% за влизане в НС

Тепърва обаче ГЕРБ ще преценяват дали да предложат кабинет, като условието това да се случи е дали са първи според официалните резултати от ЦИК. Стана ясно и друго - Бойко Борисов може би този път ще влезе в парламента за разлика от предишните два. "Поне ако не реша нещо друго утре", иронично вметна той, не давайки яснота дали е сериозен в намеренията си. Не уточни и с кои партии би работил в следващия парламент, но щял да прати преговарящи на всички според профила им.

анкета

Ще има ли правителство след изборите?

Виж резултати

Да 63.4%

Не 25.6%

Може ли да се предвиди? 8.4%

Нямам мнение 2.5%

"Да благодарим, че сме живи въпреки цялата тази репресия", повтори неколкократно лидерът на ГЕРБ. "Ниска избирателна активност, най-ниската в историята. Това показа пълната безпомощност на Радев и служебния кабинет. Нямаше място, където да нямаше дефект с машините. Стигна се и за първи път в историята - възрастна жена да гонят, а тя да изяде разписката", добави той.

Нинова пресмята стабилно 3-то място, без срива на останалите протестни партии

Нинова пресмята стабилно 3-то място, без срива на останалите протестни партии

92% от симпатизантите на БСП са гласували за втория мандат на Румен Радев

Засега само една агенция показва, че няма да сме първи, изрази увереност в победата на партията си Борисов. "Петков прави изказване като победител. Откъде знае, без да има преброяване? Или някой му е казал, или там заради софтуера нещо..."

ГЕРБ получавали множество сигнали за изборни нарушения заради машинния вот, продължи обвинителния си дискурс от последните седмици лидерът на ГЕРБ.

Няма обаче да бъде обжалван вотът, категоричен бе той на въпрос на News.bg. По думите му по-важно за страната е сформирането на стабилно мнозинство, а не нови поредни избори. Но бе лаконично-скептичен - не очаква успех на кабинет, сформиран от т.нар. партии на промяната.

Борисов иска да промени промяната

Борисов иска да промени промяната

Решението на ЦИК за броене на разписките било добро