ДПС стана знак за сигурност, че някои явления преди 20 години няма да се повторят. Това каза лидерът на ДПС Ахмед Доган на състоялия се днес в гр. Дулово митинг за представяне на кандидатите на партията за членове на Европейския парламент.

Той определи ДПС като код за сигурност, носител на новото в политиката, действаща ценностна система, която привлича младите хора.

Нито една партия няма този дълбинен, интимен, фундаментален контакт с избирателите си, подчерта Доган, цитиран от БТА.

Лидерът на ДПС заяви, че ръководената от него партия е носител на най-дълбоката същност на толерантността и обърна внимание, че в листата има хора от различни етноси.

"В този букет, в това единство, в тази заедност е нашата сила", заяви Доган.

Той изрази благодарност към основателите на ДПС за подкрепата и за осигурената от тях приемственост на младите хора.

"Защото голямата инвестиция е именно те да поемат един спокоен, уверен път съм по-големия свят, наречен Европейски съюз", каза Ахмед Доган.

В словото си той поиска и прошка за евентуалните грешки, допуснати в управлението. Ние трябваше пътьом, вървейки, да се учим и на политика, и на административна култура и на отговорности, поясни лидерът на ДПС, но подчерта, че извървеният път е правилен и отново поиска подкрепата на избирателите.

Доган нарече изборите за депутати в европейския и в националния парламент "един и същ избор на два етапа" и призова избирателите за пълна мобилизация.

Водачът на листата на ДПС за членове на Европейски парламент Филиз Хюсменова направи кратък отчет за стореното от нея като евродепутат