Настоящият кмет на София, Йорданка Фандъкова се кандидатира за нов мандат, "защото на столицата й е нужна последователност и постоянство, за да се развива добре", коментира тя пред телевизия "Европа".

Плащания за изпълнителите при лоши ремонти в столицата няма да се допускат. За "Граф Игнатиев" само до този момент санкциите са над половин милион лева при положение, че цялостният проект не е финализиран. За градините "Кристал" и "Свети Климент Охридски" санкцията е близо 200 000 лева, обясни тя.

"Това, което искам, и с главния архитект сме подготвили такова искане за промяна, е да се носи професионална отговорност от всички нива: проектант, надзор и изпълнител. Това означава да могат да се прекратяват права", допълни Фандъкова.

Сбогом на "перките на акули" по "Графа"

Сбогом на "перките на акули" по "Графа"

Поредният инцидент накара Столична Община да действа

По думите й, работата изисква много последователност, постоянство, като не се отказваш пред трудностите, предизвикателствата и неудачите. Наложихме скорост за развитие на града и промяна на града, която изисква да продължим, за да може градът да се развива.

Според нея, градът е заварен в постоянни кризи, но голяма част от тях вече са забравени. "Имам опита, но имам и енергията и новите идеи, за да продължи развитието на града", добави Фандъкова.

Тя не приема битката за столицата като игра, а като сериозно предизвикателство и сблъсък на идеи. "Във времето приоритетите се променят, защото градът се развива. Докато сега работихме много активно за промяна на базовата структура в града, за екологията, образованието, днес вече можем да се обърнем активно към кварталите, кварталните улици, паркирането, междублоковите пространства, да акцентираме върху чистия въздух и разбира се технологиите и активното им включване в работата на Столична община".

Фандъкова е готова да коментира идеи и проекти с Манолова, когато ги обяви. "Не виждам нищо, което да е по-различно от това, което ние вече правим и сме готови с конкретни проекти".

анкета

За местните избори…

Виж резултати

Очаквам кандидатурите с интерес 19.4%

Чакам да започне кампанията 15.4%

Не се интересувам 16.1%

Пак ще се харчат народни пари 39.3%

Какви избори? 9.8%

Манолова се бори за чиста  и зелена София, пита Фандъкова за сметопочистването

Манолова се бори за чиста и зелена София, пита Фандъкова за сметопочистването

Представя програмата си на 17 септември и я оставя отворена за столичани

Кметът на София отговори на Манолова за почистването на столицата. "Мисля, че Манолова като юрист знае отлично, че когато става въпрос за обществена поръчка, тя изисква дълъг период на реализация. По никакъв начин няма да направя София и почистването на града заложник на изборите. Предишния път, когато правихме такава процедура, тя трая една година. Договорите за почистване, първите от тях, изтичат на 1 юни".

"Няма как да чакаме изборите да приключат и след това да направим наистина София заложник и да я поставим под риск от криза с отпадъци. София е виждала такива кризи. Ние сме се борили с такива", обяснява Фандъкова.

Според нея, днес имаме най-модерният завод за отпадъци в региона, който ни позволява да депонираме само 15 % от отпадъците на града. "Започнахме от депониране на 100 %. Това е голям екологичен проект". 

За да няма застой в развитието на града, Фандъкова генерира нови идеи с подходящи нови хора. От всички градове, които е посетила, тя най-много си харесва София.

Защо приемаме София като салам, пита се Вежди Рашидов

Защо приемаме София като салам, пита се Вежди Рашидов

Плочките на Ларгото се чупят, защото хората ходят по тях, смята той