Събирането на подписи започва от Южния парк, "защото превръщането на София в чиста и зелена столица ще бъде мой основен приоритет в моята програма за управление на София", коментира кандидатът за кмет на София Мая Манолова при старта на кампанията си по събиране на подписи за регистрация в ЦИК.

"Превръщането на София в чист и зелен град включва освен поддържането, разширяването и създаването на нови паркове, също така и поддържането и облагородяването на междублоковите пространства, които практически са занемарени", обясни тя.

"Вчера бях в "Обеля", където жителите на квартала ме викнаха спешно, защото, както обичат да правят, в празничния ден бяха започнали да поставят колчета за изграждане на ограда в едно от междублоковите пространства, където след това да започне строителство. Няма да допусна това. И мисля, че и гражданите на столицата вече няма да допуснат това да бъде посегнато на междублоковите пространства, градини, зелени площи и зелени площадки", добави Манолова.

Зад мен стоят гражданите, не олигарсите, отсече Манолова
Обновена

Зад мен стоят гражданите, не олигарсите, отсече Манолова

Тя се регистрира за участие в местния вот

Тя коментира, чистотата и зеления град са свързани с транспорта, качеството на въздуха и с поддържането на чистотата. Манолова благодари на всички, които я подкрепят кмет на София, на момичетата от Инициативата "Системата ни убива", както и към председателя на Инициативния комитет, който издигна кандидатурата й - Никола Вапцаров.

"Благодаря на всички столичани, които се включиха в подписката за моята кандидатура. Виждам, че има енергия и настроение. Паралелно стартира и подписка за моите застъпници. Ще ми трябват 1600 застъпници, които да пазят моите резултати. Благодаря на абсолютно всички. Подкрепата на всички хора е безценна за мен", допълни тя.

анкета

За местните избори…

Виж резултати

Очаквам кандидатурите с интерес 19.4%

Чакам да започне кампанията 15.4%

Не се интересувам 16.1%

Пак ще се харчат народни пари 39.3%

Какви избори? 9.8%

БСП може да издигне свой кандидат за кмет на София

БСП може да издигне свой кандидат за кмет на София

По думите му решението на социалистите дали да подкрепят Мая Манолова или не ще бъде взето в сряда

Манолова ще представи програмата си на 17 септември и ще я остави отворена, за да може софиянци да я допълват, да правят предложения и да я преработват. "Към момента съм подкрепена от ДБГ и "Системата ни убива". Сега разбирам за подкрепата на АБВ."

"Ясно е, че ако искаме да има промяна, ще трябва подкрепа от всички. За да променим модела на управление, ще ми трябва подкрепата на всеки един софиянец. Ясно е, че в предизборната кампания ще има провокации. Те вече са факт и се случват", обясни тя.

Относно чистотата в столицата, Манолова пита Фандъкова защо процедурата за избор на сметопочистващи фирми се провежда сега, една година преди да изтече договора на вече наетите фирми. По думите й става въпрос за обществена поръчка за близо половин милиард лева за пет години, което прехвърля мандата и на следващия кмет.

Манолова отвратена от предизборната кампания

Манолова отвратена от предизборната кампания

Борисов осъди подобни методи срещу конкуренти