Новият стар кмет на София Йорданка Фандъкова ще направи промени в структурата на Столична община. Това обеща тя на първия си брифинг след приключване на местните избори в страната.

До приемането на бюджета на Столична община градоначалникът ще представи проект за промени в структурата на общината, свързани с персонални промени. Промените ще бъдат представени пред медиите, когато бъдат обсъдени.

Фандъкова ще води разговори с Борис Бонев в определени сфери на работа на Столичния общински съвет, с които имат съвпадения на идеите, но от Манолова не била чула до този момент нищо конкретно.

Според нея избирателната активност не била много по-ниска от друг път, тъй като имало сериозна конкуренция. Тя изрази задоволството си, че разумът на хората е надделял над популизма, какъвто имало много по време на кампанията за местните избори.Фандъкова е доволна, че в София живеят хора, които не се поддават на внушения, но стават все по-взискателни и изискващи. Те ще се включат в развитието на града, уверена е Фандъкова.

Кампанията за местните избори била изключително тежка и съпроводена и изпълнена с лъжи. Тя обаче е благодарна на всички хора, структурите на ГЕРБ/СДС и на всички хора, които са работили, за да се върне разговорът за София.

"Доста неща видях в тази кампания, направила съм си изводите", подчерта Фандъкова.

Тя благодари на всички хора, които са подкрепили нейната кандидатура. Фандъкова разбира, че хората очакват работа и промяна на града, като увери, че ще спазва поетите ангажименти по време на кампанията. Тя благодари и на десните хора, че не бягат от най-важните ценности за града и заяви, че ще проведе разговори с десните партии за конкретните политики в Столичния общински съвет.