Аз предложих ген. Румен Радев в „Оборище“ – организацията, в която членувам. Това обяви на пресконференция в централата на партията лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя подчерта, че носи отговорността за номинацията на Радев, съобщават от партийния пресцентър.

Припомняме, че напоследък името на шефа на Военновъздушните сили (ВВС) ген. Румен Радев се завъртя като евентуален кандидат-президент на БСП. Вчера вечерта изненадващо той подаде оставка от поста си.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов призна, че миналата година е бил подведен, че Румен Радев няма политически пристрастия. Той не бил послушал военния министър, който го убеждавал, че Радев е политическо лице.

Ген. Радев ме излъга, загубих си времето с него, недоволен Борисов
Обновена

Ген. Радев ме излъга, загубих си времето с него, недоволен Борисов

БСП се крият зад генерали, убеден е той

На брифинга Корнелия Нинова уточни, че ген. Радев е бил номиниран от различни структури в страната. На нея не й било известно да има близост между Първанов и ген. Радев. Нинова лично е внесла предложението, повтори тя.

С три имена за президент Нинова тръгва за обща лява кандидатура

С три имена за президент Нинова тръгва за обща лява кандидатура

Имат и трима за кандидат-президент

По думите й оставката на шефа на ВВС няма нищо общо с издигнатата от левицата кандидатура. Корнелия Нинова сподели, че днес е провела разговор с Радев и е получила неговото съгласие. Тя посочи, че той имал принципни съображения срещу водената политика и затова подавал оставка.

Вицепрезидент Калфин не е обсъждан, подчерта още Нинова.