След като управляващите ядосаха верния си поддръжник "Атака" и сините също взеха да дават все по-ясно "на заден". Сега вътрешният министър засегна тъмносините заради вътрешните им избори.

Вътрешният министър Цветанов грубо се намесва във вътрешните избори на Синята Коалиция, заявиха на брифинг в НС Иван Костов и Веселин Методиев.

От ДСБ остро възразиха срещу това, че Цветанов изразил предпочитания към Владимир Кисьов (номинация на СДС) за кандидат-кмет на десните. Цветанов предпочел и кандидата на сините за президент. Такава позиция изразил и премиерът Бойко Борисов, който застанал зад кандидатурата на Румен Христов за кандидат-президент на Синята коалиция.

Припомняме, първичните избори на сините са отворени и в тях може да гласува всеки - дори и да не е член на СДС или ДСБ. Хората на Костов са притеснени, че с изявленията си лидерите на ГЕРБ могат да активизират своя електорат да гласува за кандидатите на СДС.

Затова от ДСБ са разгневени на Цветанов и Борисов и призоваха хората да излязат в неделя да гласуват, като не се поддават на внушение.

Ако вътрешният министър иска да дойде да гласува, да заповяда, призова Веслин Методиев. Според депутата не е редно министърът да заема такава публична позиция и да агитира в полза на един от кандидатите. Той остро влезе в поле, което не е негово, категоричен бе Методиев.