ГЕРБ открива предизборната си кампания на 9 октомври, както винаги в зала „Арена Армеец”. В кулоарите на парламента председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов потвърди, че през септември партията официално ще обяви своите кандидати.

По думите му, кандидатът за президент на ГЕРБ трябва да покрива конституционните изисквания, да бъде разпознаваем и доказал се с неговата евроатлантическа ориентация и да работи само и единствено воден от обществения интерес.

С бавенето на оповестяването на имената от партията показвали самочувствие на сигурен победител. Кандидат- президентската двойка на ГЕРБ ще бъде най-добрата, изтъкна Цветанов.

Всички лидери по света са основните номинации за президент, намекна Цветанов

Всички лидери по света са основните номинации за президент, намекна Цветанов

Мнозина могат да бъдат спрягани като кандидат на ГЕРБ, обясни зам.-председателят

Всяка номинация трябва да се приема с уважение. Този коментар Цветанов направи  по повод обявените вече кандидати на националистите (Каракачанов-Нотев - б.р.).

"Винаги трябва да има на първо място джентълменско поведение, за да може да има смислен дебат по актуалните теми, които вълнуват българските граждани", заяви Цветан Цветанов. Стана ясно още, че партията бави своите номинации, за да не се влиза по-рано в политически дебат и да работи кабинетът по-спокойно.