Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов очаква изненадващ резултат за партията на предсрочните парламентарни избори. Това каза той в отговор на въпрос на News.bg, след като гласува в столичното 93 СУ "Александър Теодоров-Балан".

Иванов гласува за това да се обърне нова страница и България да се обърне към една дълбока същностна промяна и модернизация. Страната има нужда от дълбока същностна промяна, за да реализира своя пълен потенциал. Всички хора го искат това, обикалят из страната, изключително оптимистичен съм, просто трябва да си свършим работата, подчерта Христо Иванов.

Той е оптимист и за избирателната активност. Иванов призова хората да излязат да гласуват, изборният процес върви добре. Според него всички страхове за хаос не са оправдани. Излезте, гласувайте, упражнете си гласа и не оставяйте други да решават вместо вас, обърна се Иванов към гражданите.

Христо Иванов очаква честни избори. Тепърва щяло да се види как измененията в Изборния кодекс работят, но това било най-доброто в настоящия времеви прозорец, което можело да се направи от ЦИК.

"Демократична България" ще работи за съставянето на кабинет, който има волята, амбицията и капацитета да направи дълбоката трансформация. Неофициални разговори за коалиционно управление не се водят.

Избираме Народно събрание за втори път 2021 г.
на живо

Избираме Народно събрание за втори път 2021 г.

Избирателната активност към 16 часа - 27,20%